Telekom paraseste Romania?!

Decizia de rebranduire in Telekom a companiilor Romtelecom si Cosmote parea a fi o alegere destul de inteleapta, punand pe ganduri competia din aceasta nisa inca de la primele zvonuri de la acea vreme.

Imediat dupa intrarea pe piata romaneasca, Telekom a devenit rapid un competitor destul de serios, investind sume imense de bani in promovare si imbunatatirea serviciilor existente si celor noi adaugate.

Chiar daca lucrurile par sa le mearga foarte bine, conform unui zvon aparut zilele acestea, reprezentatii Telekom ar urma sa vanda divizia de telefonie fixa catre Orange Romania, in timp ce divizia de telefonie mobila ar ajunge la RCS & RDS.

Acelasi zvon mai spune ca aceasta actiune este in discutie inca de anul trecut.

Ce inseamna asta?

In urma tranzactiilor, Orange Romania si-ar adauga pe lista in jur de 4.8 milioane de clienti, pe cand RCS & RDS ar urma sa isi mareasca portofoliul cu inca 5.5 milioane de clienti, plasand compania foarte aproape de competitorul Vodafone.

Avem de pierdut sau de castigat?

In teorie, daca tranzactiile chiar vor avea loc, ar trebui sa beneficiem de preturi mult mai mici din partea Orange si de o acoperie crescuta in cazul RCS & RDS.