Nokia 6 a fost lansat

Fiind un mic fan si un fost posesor de Nokia, mai exact un Nokia Lumia 520 timp de mai bine de 2 ani de zile, aflarea vestii ca Microsoft va renunta la divizia Lumia iar Nokia la timpul respectiv nu dadea nici un semn de revenire nu mi-a facut prea mare placere.

Totul pana in ziua in care, publicarea unui anunt oficial in care se specifica ca Nokia a fost preluata de HDM Global si ca urmeaza sa lanseze in viitor un terminal cu Android chiar mi-a creat unele sperante ca Nokia va fi din nou acea companie de laudat care a fost odata.

Astazi, promisiunea facuta de cei de la HDM se pare ca a fost respectata si au prezentat un terminal sub numele de „Nokia 6” cu un design neasteptat de atragator si cu specificatii comune pentru zilele noastre.

Mai exact, noul telefon beneficiaza de un ecran de 5.5 inch, Full HD si sticle 2.5D (curbata pe margini), un procesor Snapdragon 430, octa-core Cortex-A53, 4 GB memorie RAM cat si 64 GB memorie interna. Pe partea de camere, aceste dispune de o camera principala de 13 MP cu lentila F/2.0 si una secundara de 8 MP.

Constructia lui Nokia 6 este de tip unibody, finisarea si materialele folosite promitand un telefon cu un design premium.

Speficicatii:

– ecran IPS de 5.5 inch, rezolutie Full HD 1920 X 1080 pixeli
– procesor Qualcomm Snapdragon 430, octa-core de 1.2 GHz, Cortex A-53
– GPU Adreno 505
– camera principala de 13 MP cu deschidere F/2.0, camera secundara de 8 MP
– 4 GB memorie RAM
– 64 GB memorie interna + slot pentru microSD de pana la 128 GB
– Android 7.0 Nougat

Fiind primul terminal lansat, va fi disponibil doar pe piata din China la un pret de 245$, insa cu siguranta viitoarele modele ce vor fi lansate vor ajunge si in Europa pe cale oficiala.