Google Pixel – Succes sau un nou inceput?

google-pixel

Daca esti sau ai fost un fan Nexus, cu siguranta stii ca in urma cu cateva zile Google a lansat noua generatie de telefoane cu numele de Pixel, gigantul renuntand din motive inca neclare la Nexus.

Inca din ziua in care s-a anuntat aceasta schimbare au aparut controverse si nemultumiri de la cei care au fost fideli generatie Nexus cat si unele sperante ca, odata cu schimbarea vor aparea telefoane mult mai bune si performante la aceleasi preturi accesibile, privind raportul calitate/pret.

Prezentarea le-a adus in prim plan pe Google Pixel si Google Pixel XL, telefoane produse in colaborare cu HTC care la prima vedere nu prea ies cu nimic in evidenta cand vine vorba de specificatii si tehnologii incorporate.

Google Pixel

google-pixel-2

– display AMOLED de 5.0 inch cu rezolutie FULL HD 1080×1920 pixeli
– procesor Qualcomm Snapdragon 821
– placa grafica Adreno 530
– 4 GB memorie RAM
– 32/128 GB spatiu de stocare
– camera principana de 12MP si frontala de 8MP
– acumulator de 2770 mAh
– Android 7.1 Nougat
– culori disponibile: Very Black, Quite Silver, Really Blue

Google Pixel XL

google-pixel-xl

– display AMOLED de 5.5 inch cu rezolutie 1440×2560 pixeli
– procesor Snapdragon 821
– placa grafica Adreno 530
– 4 GB memorie RAM
– 32/128 GB spatiu de stocare
– camera principana de 12MP si frontala de 8MP
– acumulator de 3450 mAh
– Android 7.1 Nougat
– culori disponibile: Very Black, Quite Silver, Really Blue

Daca e sa tinem cont de specificatii si de pretul la care telefoanele se comercializeaza, mai exact Pixel in varianta de 32 GB porneste de la 649 euro iar Pixel XL 769 euro (respectiv 3300 / 3800 lei in Romania), ar trebuie sa ne gandim bine inainte de a face investitia.

De ce spun asta?

Datorita concurentei care ofera cam acelasi specificatii, poate chiar mai bune, cu un design mult mai aratos si cu unele plusuri cum ar fi protectie la apa si incarcarea wireless.

Sper totusi sa ma insel, iar primele teste si comparatii ce vor aparea in curand sa ma contrazica si sa dovedeasca ca aceste telefoane chiar merita achizitionate.