Franta interzice masinile cu motorizari diesel si benzina

S-a tot discutat in ultimul timp despre interzicerea automobilelor cu motorizari diesel si benzina, insa foarte putine tari au luat si o hotarare in acesta privinta. Se pare ca Franta, o tara cu una dintre cele mai vechi traditii in domeniul auto, ia o decizie care a surprins multa lume, aceea de a interzice in totalitate vanzarea automobilelor cu combustibil fosil pana in anul 2040.

Decizia vine din partea Ministrului Mediului din Franta, Nicolas Hulot, care recunoaste ca aceasta decizie va pune mari presiuni pe producatorii de automobile dar in acelasi timp ii va ambitiona si grabi pentru a dezvolta mult mai rapid tehnologii care sa inlocuiasca complet vechiul motor cu cel electric.

Cu siguranta Franta nu va fi singura tara Europeana care ia o asemenea decizie, Germania si India anuntand si ele ca planuiesc sa aiba pe strazi doar masini electrice pana in anul 2030, iar Olanda si Norvegia vor sa ajunga la ceasta performanta chiar pana in anul 2025.

Cert este faptul ca deja se urmareste cu destula seriozitate problema si numarul din ce in ce mai mare a masinilor cu emisii de dioxid de carbon cat si sustinerea producatorilor auto pentru creare automobilelor nepoluatoare.