MasterCard lanseaza cardul cu senzor de amprenta

Se pare ca MasterCard a inteles cat de importanta este securitatea si siguranta unui utilizator atunci cand isi foloseste cardul pentru diverse activitati si lanseaza in premiera cardul care inlocuieste metoda folosirii unui cod PIN cu senzorii de amprenta.

Chiar daca tehnologia este folosita de multi ani in mai toate domeniile, pornind de la telefoane, autoturisme si locuinte, aceasta dovedindu-se a fi destul de sigura si mult mai greu de pacalit decat alte metode de autentificare, introducerea acesteia pe carduri a intarziat pana acum cateva zile cand, MasterCard a anuntat ca urmeaza sa introduca pe piata noi carduri care sa foloseasca senzori de amprenta ca mod de confirmare a tranzactiilor.

Aceste carduri vor fi indentice cu cele din prezent si din start pot fi folosite pe toate dispozitivele de citire de pe piata. Neefiind necesara inlocuirea sau adaugarea unor noi POS-uri in centrele comerciale, cardurile ar trebui sa apara in toata lumea pana la sfarsitul anului 2017. Cu toate acestea, implementarea tehnologiei va depinde si de cat de repede se vor mobiliza bancile pentru adoptarea acesteia.

Clientii care doresc noile carduri ar urma sa se deplaseze la bancile de provenienta unde, cu ajutorul unui dispozitiv special li se va inregistra pana la 2 amprente, acestea fiind introduse ulterior pe cardul ca i se va inmana.

Cu ajutorul acestuia, clientul respectiv va realiza tranzactii mai rapid si mult mai confortabil. Ramane de vazut cati dintre utilizatorii prezenti vor avea incredere in acesta implementare.