Samsung Galaxy S8 si Galaxy S8+ au fost lansate

Mai mult ca sigur au fost cele mai discutate telefoane din ultima perioada, stiindu-se aproape cu exactitate specificatiile hardware si designul, modele Samsung Galaxy S8 si Galaxy S8+ au fost lansate oficial in aceasta seara, ora 18:00 a Romaniei.

Cu aceste doua modele, Samsung a renuntat la denumirea de Edge, cele doua versiuni fiind denumite simplist Galaxy S8 si Galaxy S8+. Ambele beneficiaza de asa numitul display infinit, curbat pe margine ce acopera cam toata suprafata din fata a telefoanelor, butonul fizic de Home nefiind prezent aici.

Pe partea de detalii, grosimea terminalelor a crescut cu putin fata de precedentul Galaxy S7, astfel ajungandu-se la 8 mm si 152 de grame in cazul lui Galaxy S8 si 8.1 mm si 173 de grame in cazul lui Galaxy S8+.
Acestea dispun si de certificare IP68, facand fata cu brio la contactul cu apa si praful.

Ambele modele incorporeaza exact acelasi tip ce camere, mai bine spus un senzor principal de 12 MP si unul frontal de 8 MP. Printre acestea mai regasim blitz LED, deschidere F/1.7, stabilizare optica cat si moduri de captura cum ar fi Hyperlapse, Pro, Food, Panorama si filmare 4K.

La capitolul baterie, Samsung a investit sume enorme de bani pentru dezvoltarea si testarea acestora inainte de a fi produse, cu scopul de a nu repeta istoria cu modele Note 7.
Versiunile noi vin cu baterii de 3000 mAh respectiv 3500 mAh ce promit incarcarea completa in doar cateva zeci de minute printr-o tehnologie noua de wireless charging.

Ca si software, este prezent Android 7.1 Nougat cu interfata Samsung Experiente aplicata peste. Noul design al acesteia are o temarica merina, care la prima vedere in combinatie si cu noile ecrane creaza o atmosfera foarte placuta si confortabila pentru utilizarea telefoanelor.

De discutat este si Bixby, noul asistent virtual ce va putea interactiona mult mai bine cu utilizatorul, analizand modalitatea in care este utilizat telefonul, sugerand informatii, aplicatii si functii judecand dupa momentul zilei si localizare.

Pe partea de securitatea noile modele includ scaner de iris intr-o varianta mult mai noua, scaner de amprente pe spate si recunoastere faciala. Toate acestea dispun de tehnologii mult mai avansate, datele posesorului fiind in maxima siguranta.

Daca toate acestea te-au convins sa cumperi unul dintre cele doua telefoane, afla ca acestea vor fi disponibile incepand cu data de 21 Aprilie, la pretul de 3499 lei pentru Galaxy S8 si 3899 pentru Galaxy S8+.