Windows Creators Update soseste peste cateva zile

Dupa o lunga perioada in care s-a aflat sub stadiul de BETA, fiind testat si imbunatatit in permanenta, se pare ca munca dezvoltatorilor a luat sfarsit, iar Windows Creators Update urmeaza sa fie disponibil pentru toti utilizatorii incepand cu data de 11 Aprilie.

Acest update este unul major, deoarece Microsoft a renuntat la continuarea seriei de Windows sub diverse denumiri sau cifre, oprindu-se la Windows 10 si pregatind periodic update-uri importante pentru mentinerea si imbunatatirea acestuia pentru perioadele urmatoare.

Odata cu instalarea acetui update, cei peste 400 de milioane de utilizatori Windows 10, indiferent de activitatea pe care o desfasoare cu acest sistem, vor avea parte de multe beneficii si functii noi, pornind de la functionalitate si design, pana la productivitate si securitate.

Cu ce noutati vine Windows Creators Update?

Paint 3D – prin care se pot crea sau modifica obiecte 3D, printe care culoarea sau textura, iar imaginile 2D se pot transforma foarte rapid in obiecte 3D;

Windows Ink – functie ce permite utilizatorilor sa deseneze sau sa scrie pe fotografii si clipuri video cu o gama larga de instrumente virtuale;

Game Mode – mod ce vine la pachet cu Creators Update si cauta sa furnizeze gamerilor cat si utilizatorilor simpli o experienta de gaming cat mai buna si mai solida.
Game Mode este o functie la nivelul sistemului care are ca scop dedicarea mai multor elemente grafice si resurse pentru rularea jocurilor pe PC. Odata activat, acest mod va putea aplicat oricarui joc, indiferent de vechimea si modelul de constructiei a acestuia.

Microsoft Edge intr-o versiune mai noua – browserul este de acum optimizat cu o noua suita de functii de gestiune a tab-urilor, extensii noi si o experienta de citit mult mai placuta;

Windows Defender Security Center – serviciu care ajuta utilizatorii pentru monitorizarea si siguranta dispozitivului si datelor de pe acesta. Vine cu o interfata unica pentru controlul optiunilor de securitate, incluzand antivirus, firewall, optiuni de siguranta pentru aplicatii browser si setari de control parental.

Dupa cum spuneam, update-ul va fi disponibil din 11 Aprilie, urmand sa ajunga treptat pe toate dispozitivele din lume. Voi reveni cu un articol dedicat acestui update, imediat ce il voi primi si eu in mod oficial.