CES 2017: Primul telefon cu 8 GB RAM – Asus ZenFone AR

Incep acest articol cu o intrebare de sine. Oara chiar era nevoie?

Daca pana mai ieri 6 GB memorie RAM pentru un telefon mi se parea exagerat de mult, mare mi-a fost uimirea ca aseara, in timp ce urmareaza evenimentul celor de la Asus in cadrul CES 2017, sa aflu ca pragul de 6 GB RAM a fost depasit de cel mai recent telefon al lor, Asus ZenFone AR, acesta beneficiand de nici mai mult, nici mai putin de 8 GB RAM.

In definitie, acest smartphone este un terminal cu un ecran de 5.7 inch si o rezolutie Quad HD, un procesor Snapdragon 821, scanner de amprente, memoria RAM enumerata mai sus cat si memorie interna cuprinsa intre 32 si 256 GB.

Cu ce iese in evidenta acest telefon?

In primul rand ar fi cele 3 camere Google Project tango (uitand sa mentionez ca si bariera de 2 camere a fost depasita) cat si o serie de senzori de adancime si miscare, printre care senzorul Sony IMX 318 de 23 MP.
Cu ajutorul acestora, terminalul poate rula cele 35 aplicatii AR puse la dispozitie de catre companie, cu ajutorul carora utilizatorul sa se poata bucura de o gramada de tehnologii 3D si VR.

Telefonul va fi disponibil publicului incepand cu cea de-a doua parte a anului, pretul acestuia nefiind precizat in cadrul evenimentului.