Cum si de unde cumperi Criptomonede? Tutorial

Tin sa te felicit inca din primele randuri ale acestui articol. Odata ce ai ajuns aici si te intereseaza subiectul, deja esti pe drumul cel bun. Cu siguranta ai auzit de Bitcoin, Ethereum si de intreaga lume a criptomonedelor, care in ultimul timp a avut o evolutie atat de rapida, incat nimeni nu s-ar fi asteptat.

Esti pe cale sa intri intr-o lume total noua, unde in prima faza vei afla si invata foarte multe lucruri despre acest domeniu, urmand ca dupa aceea, daca ai vointa, rabdarea si curajul necesar o sa ai doar de castigat.

Mai mult ca sigur ai auzit de unele persoane care, in urma unor investitii in criptomodene au ajuns sa genereze un profit regulat, profit ce ii scapa de grija unui loc de munca sau a oricarei activitati pe care ar trebui sa o desfasoare in schimbul unui venit financiar.

Da, ai auzit bine. Foarte multe persoane au ajuns la acest nivel si eu sunt aici sa iti spun ca nu este deloc greu, avand si tu aceleasi sanse daca… si aici o sa ma repet, ai vointa, rabdarea si curajul necesar.
Nu iti zic doar eu asta, o zic si alti sute de mii de oameni si mari companii care au investit in criptomonede, drept dovada fiind Market Cap-ul public disponibil pe (CoinMarketCap) de cateva miliarde bune de dolari.

Sa zicem ca te-am convins sau erai deja convins si vrei sa incepi cat mai repede. In continuare iti voi explica intr-un mod cat mai simplist si explicit pentru a intelege exact ce ai de facut.

Dar pana atunci vreau sa iti mai arat ceva. Mai jos ai doua capturi de ecran realizate pe website-ul (www.coinmarketcap.com), la un an distanta una de cealalta, mai exact la 1 Ianuarie 2017 si 1 Ianuarie 2018. Aceste doua capturi, puse alaturat ne arata o evolutie a pietei cripto total neimaginabila si foarte greu de crezut in doar 1 an. Cei care au ceva vechime in acest domeniu sau chiar si eu care sunt inca la inceput de drum, inca au si am unele remuscari cand privesc cele doua capturi 🙂

Urmarind cu atentie capturile se poate observa clar evolutia de care vorbeam. Mai exact o moneda Bitcoin care valora 963$ la 1 Ianurie 2017, a ajuns sa valoreze exact un an mai tarziu 15.482$. Da… greu de crezut.
O moneda Ethereum care la 1 Ianurie 2017 valora doar 8.26$ a ajuns la 1 Ianurie 2018, 762$ sau la peste 1200$ in momentul scrierii acestui articol (14 Ianurie 2018).
Mergand mai departe mai putem observa si evolutia unei modene Litecoin de la 4.37$ la 226$, o moneda Dash de la 11.26$ la 1046$. Ca sa facem si un mic calcul rapid, la 1 Ianurie 2017 daca investeai 100$ in Ripple care, la momentul acela valora 0.006540 centi, la 1 Ianurie 2018 cand a ajuns la 2.21$, ai fi avut un profit de 33,790$ (33 mii de dolari).

Stiu, e greu de crezut, dar aici nu este vorba de jocuri de noroc. Este pur si simplu evolutia unei monede, evolutia bursei iar castigul precizat anterior ar fi fost cat se poate de real.

Din acest moment sunt sigur ca unele pulsuri au inceput sa creasca si deja aud voci care striga “Hai mai repede, vreau sa incep si eu!” 🙂

Ca sa precizez de la inceput, multe monede nu se pot cumpara direct si vei fi nevoit sa cumperi mai intai Bitcoin sau Ethereum dupa care sa faci un schimb intr-o platforma de Exchange.

Hai sa incepem!

Prima data va trebui sa iti faci un cont intr-o platforma specializata de Exchange, iar aici eu recomanda Binance. Este o platforma sigura cu sute de mii de utilizatori activi care investesc si detin monede in portofelele virtuale.

Ca sa iti faci un cont in aceasta platforma da click aici!

Din cauza valului mare de utilizatori noi care se inregistreaza in platforma, este posibil ca in unele momente, crearea unor noi conturi sa fie intrerupta. Acest lucru nu va mai dura mult, deoarece compania lucreaza intens la imbunatatirea serverelor care sa sustina un volum cat mai mare de utilizatori. Daca inregistrarea nu este posibila in acest moment, incearca din nou peste cateva ore.

Dupa inregistrare si confirmarea contului pe e-mail, logheaza-te pe site si urmeaza urmatorii pasi:

In meniul de sus a site-ului vei avea un buton “Founds”. Da click pe acel link, dupa care pe “Deposit Withdrawals”. In pagina care se va deschide vei gasi lista tuturor monedelor ce pot fi depozitate in aceasta platforma.

Pe noi ne intereseaza cel mai mult Bitcoin sau Ethereum. In casuta de cautare introducem “Bitcoin” sau “Ethereum”, iar odata gasita moneda apasam pe “Deposit”.

Dupa apasarea acelui buton ne va fi afisata o adresa unica prin care moneda virtuala va ajunge in contul nostru.

Ajunsi la acest pas, jumatate din toata treaba este gata. De acum, va fi nevoie sa cumparam la propriu moneda Bitcoin sau Ethereum de suma dorita pe care o sa trimitem la adresele generate anterior.

Tranzactionarea monedelor este posibila folosind cele cateva sute de servicii disponibile in prezent iar aici fiecare este liber sa aleaga ce serviciu doreste. Totusi, pentru siguranta unei trazactii reusite eu recomand ZebraPay (terminale disponibile in mii de puncte de locatie din toata tara), Coinflux.com sau Btcexchange.com (servicii din Romania pe care eu le-am folosit si sunt sigur ca nu vor aparea probleme).

Dupa ce tranzactia a avut loc si banii au ajuns in contul de Binance sub forma de Bitcoin sau Ethereum vom putea incepe sa schimbam aceste sume in ce monede disponibile dorim.

Pentru asta va trebui sa mergem pe butonul “Exchange” si sa alegem “Basic” sau “Advanced”.

Ajunsi in pagina de “Exchange”, cautam in casuta din dreapta moneda ce dorim sa o cumparam.

Dupa care in parte de jos a paginii vom gasi casuta de “Buy”. Aici ne va fi afisat campul cu pretul curent al monedei respective reprezentat prin “Price” si campul “Amount” unde vom introduce cate monede dorim sa cumparam sau maximul disponibil care ne va fi afisat, dand click pe acel camp.

Odata introdus numarul dorit, apasam pe “Buy …”. Din acest moment monedele achizitionate vor aparea in balanta si portofelul virtual din “Founds”.

Etapa de cumparare este la fel pentru oricare alta moneda din lista disponibila.

Tot ce trebuie sa mai facem este sa urmarim cursul acelei monede si o vindem cand valoarea acesteia a crescut.

Incepand de acum intra in discutie cele trei abilitati de care ziceam la inceputul articolului. Trebuie sa ai in permanenta rabdare si cat mai multa stapanire de sine. Informeaza-te cat poti de mult, discuta cu alte persoane si cumpara sau vinde cand crezi tu ca ar fi cazul.

Piata criptomonedelor este extrem de volatila si oricand te poti trezi cu bani pierduti. Fii stapan pe tine si nu reactina rapid cand vezi ca pretul monedei ce o detii scade brusc. Informeaza-te in permanenta si gandeste fiecare menevra ce urmeaza sa o faci.

Un alt sfat de la mine si de la multi altii, este acela de a nu investi mai mult decat ti-ai permite sa pierzi.

Probabil ca te intrebi in ce monede ar fi bine sa investesti. La aceasta intrebare iti poti raspunde chiar tu. Studiaza tehnologia si trecutul fiecarei monede si investeste in ce crezi tu ca ar merita.

In scurt timp voi revini si cu alte articole pe aceasta tema prin care o sa va impartasesc mai multe informatii, iar daca ai unele intrebari nu ezita sa le lasi in cometarii.