iPhone X – Pret si specificatii

Pe langa iPhone 8 si iPhone 8 Plus, poate cel mai asteptat telefon al acestui an, a fost iPhone X. Aceasta a fost prezentat tot in cadru evenimentului din 12 Septembrie si este un produs total inovator care schimba cam tot ce stiai despre generatiile anterioare de iPhone.

iPhone X sau citit (iPhone Ten) iese in evidenta in primul rand prin modul in care arata, lucru aceasta rezumandu-se la un display imens de 5.8 inch cu o rezolutie de 2436 x 1125 pixeli, intins pana in marginile telefonui, lipsa butonui fizic HOME si un finisaj excelent.

Noul model incorporeaza un procesor Apple A11 Bionic, Hexa-Core, 3 GB memorie RAM si o baterie care promite o autonomie cu doua ore mai mare decat iPhone 7. La capitolul stocare, iPhone X vine in doua variante, una de 64 GB cat si o varianta de 256 GB.

Cand vine vorba de camere, aici le putem include pe cele doua principale de 12 MP fiecare, cu stabilizare optica si filmare 4K iar pentru selfie-uri este prezenta o camera de 7 MP. Camera frontala este capabila de fotografii in mod Portret cu blurarea fundalului intr-un mod mai aparte si care se deosebeste de ce am mai vazut pana acum pe piata.

Specificatii

– display de 5.8 inch, Super AMOLED, 16 M culori si rezolutie de 2436 x 1125 pixeli
– procesor Apple A11 Bionic, Hexa-Core
– 3 GB memorie RAM si 64/256 GB stocare interna
– camera principala duala de 12 MP f/1.8 & f/2.4, OIS, zoom optic 2X, stabilizare optica cu filmare 4K si camera frontala de 7 MP f/2.2 cu filmare Full HD
– iOS 11
– baterie cu tehnologie fast charging si incarcare wireless Qi
– certificare IP67

Ca sa ajungem si la securitate, iPhone X vine fara buton fizic HOME, loc unde a fost integrat senzorul Touch ID pentru scanarea amprentei dar beneficiaza de noua functie Face ID care te ajuta sa iti deblochezi telefonul cu scanarea fetei. Tot aceasta functie mai promite a fi foarte eficienta si imposibil de pacalit, fiind foarte stabilia, avand moduri inteligente de memorare a fetei si recunoasterea acesteia chiar daca porti palarie sau ochelari de soare.

Daca ar fi sa comparam, diferentele dintre iPhone 8 si iPhone X sunt destul de mici, insa aici intervine designul care va face diferenta cand vine vorba de o posibila achizitie.

Preturile noului model sunt de 999 dolari pentru varianta e 64 GB si 1149 dolari pentru varianta de 256 GB. Precomenzile vor incepe pe 27 Octombrie iar livrarile de pe 3 Noiembrie.

SURSA: APPLE.COM