Huawei ocupa locul 2 in topul vanzarilor de smartphone-uri

Batalia dintre dintre producatorii de telefoane nu a fost niciodata mai intensa. Daca in urma cu cativa ani, clasamentul comerciantilor era foarte stabil, aceasta fiind dominat de renumitele companii, astazi lucrurile stau cu totul diferit.

Micii producatori, care aparent nu aveau nici o sansa in momentul deputarii, au ajuns sa se lupte de la egal la egal cu veteranii din acest segment. Unul dintre ei este Huawei, companie care a reusit imposibilul intr-o perioada extrem de scurta, ocupand pentru mult timp locul 3 in topul vanzarilor din lume.

Inca de la inceput, acestia si-au dorit sa ofere clientilor telefoane bune la preturile corecte, astfel brandul castigand foarte rapid renume si increderea de care are astazi parte. Dorinta si promisiunea companiei a fost aceea de a intrece concurentul Apple, lucru care l-au si reusit in prezent, ocupand locul 2 in lume.

Anuntul a fost facut public de Counterpoint Research, o companie specializata care se ocupa cu analiza completa a pietei IT. Chiar daca nu ne sunt precizate cifre exacte, in grafic se vede clar cota de piata a primilor 3 producatori din clasament. Astfel, Huawei detine o cota de 12%, depasind Apple cu aproximativ 2 procente.

Acest clasament nu este unul de lunga duranta, Apple anuntand recent lansarea noului iPhone 8 care cu siguranta va duce compania inapoi la locul dominat si in trecut. Chiar si asa, Huawei ne demonstreaza ca poate face imposibilul si trebuie tratat ca un concurent de temut in viitorul apropiat.