Google cumpara HTC?

Inca de la lansarea modelului Pixel, au inceput sa apara unele zvonuri care precizau ca Google este interesat sa cumpere divizia de telefoane de la HTC.

Se pare ca odata cu trecerea timpului, zvonurile incep sa se adevereasca iar astazi isi fac prezenta unele informatii prin care aflam ca negocierile in acest proces sunt in stadiul final.

De ce ar face Google asta? Stiam cu exactitatea ca gigantul urmareste companiile care au probleme financiare si nu ezita sa sara cu unele oferte. Ultima dovada fiind cu Motorola, companie cumparata din dorinta de a crea un telefon complet modular, care la timpul respectiv parea a fi o idee geniala. In urma acestui esec, compania a fost vanduta mai departe catre Lenovo.

Afladu-se intr-un impas financiar chiar din cauza deviziei de telefoane, se pare ca HTC a acceptat propunerea inca de la inceput, incepand totodata si negocierile. Procesul a fost unul destul de secret, putine surse stiind acest lucru.

Ce presupune aceasta tranzactie? In primul rand un beneficiu pentru HTC care, in urma banilor obtinuti va iesi din acest impas si va continua productie celorlalte divizii de produse, o posibila reusita a celor de la Google prin care vor aduce pe piata niste super telefoane sau un mare usec care va pune cu totul la pamant divizia mobila.

Nu ramane decat sa asteptam si sa vedem ce va urma.